fruit zele fraoulafruit zele fraoula

Ζελέ με Γιαούρτι

Υλικά:
  • 1 κουτί Morfat Ζελέ με γεύση ΦΡΑΟΥΛΑ
  • ½ κιλό Γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση:

1.Σε 200γραμ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ΒΡΑΣΤΟ Νερό, διαλύετε το περιεχόμενο των 2 φακέλων ΖΕΛΕ με γεύση ΦΡΑΟΥΛΑ. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το Ζελέ και προσθέτετε 200γραμ. (1 φλιτζ. τσαγιού) κρύο Νερό. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να αρχίσει λίγο να στερεοποιείται το ζελέ (ανακατεύετε συχνά για να μην παγώνει περιφερειακά).

2.Βγάζετε το ζελέ από το ψυγείο και προσθέτετε 500γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό. Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Τοποθετείτε σε φόρμα και αφήνετε το γλύκισμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

3.Για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό, βυθίζετε το εξωτερικό της φόρμας σε βραστό νερό, για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζετε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες ή φρούτα εποχής.

Σημείωση: Οι παραπάνω δοσολογίες ισχύουν για χρήση φόρμας 18 εκατοστών. Για μεγαλύτερη φόρμα, αυξήστε ανάλογα τις δόσεις των προστιθέμενων υλικών και του ζελέ.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version