Βασιλόπιτα

Υλικά:

Για ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί Νο 36-38

  • 1 συσκευασία MORFAT ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
  • 100γρ Σοκολάτα Γάλακτος ή Κουβερτούρα (προαιρετικά για την διακόσμηση)
  • Βανίλια-Υποβρύχιο (εναλλακτική πρόταση για διακόσμηση)
Εκτέλεση:

Παρασκευάζετε το Τσουρέκι όπως ακριβώς αναγράφεται στις οδηγίες. Μετά το πρώτο φούσκωμα (βήμα 2), στρώνετε στον πάτο του ταψιού αντικολλητικό χαρτί (το οποίο κόβετε ακριβώς στη διάμετρο του πάτου) και τοποθείτε στο κέντρο την <<μπάλα>> της ζύμης του τσουρεκιού. Πατάτε τη ζύμη με τα χέρια σας, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν, η επιφάνεια του πάτου του ταψιού.
Αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη (30-35 λεπτά περίπου) και πριν την ψήσετε, τρυπάτε σε αρκετά σημεία την επιφάνεια με ένα ξύλινο καλαμάκι ή ένα πηρούνι.
Ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία, για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφού κρυώσει λίγο, βγάζετε τη βασιλόπιτα από το ταψί, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε το νόμισμα στο κάτω μέρος της βασιλόπιτας.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version