tsourekii-vasilopitatsourekii-vasilopita

Βασιλόπιτα με Morfat Τσουρέκι

Υλικά:

Για ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί Νο 36-38

  • 1 συσκευασία MORFAT ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
  • 100γρ Σοκολάτα Γάλακτος ή Κουβερτούρα (προαιρετικά για την διακόσμηση)
Εκτέλεση:

1.Μετά το πρώτο φούσκωμα (βήμα 2), στρώνετε στον πάτο του ταψιού αντικολλητικό χαρτί (το οποίο κόβετε ακριβώς στη διάμετρο του πάτου) και τοποθείτε στο κέντρο την <<μπάλα>> της ζύμης του τσουρεκιού.

2.Πατάτε τη ζύμη με τα χέρια σας, ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν, η επιφάνεια του πάτου του ταψιού. Αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη (30-35 λεπτά περίπου) και πριν την ψήσετε, τρυπάτε σε αρκετά σημεία την επιφάνεια με ένα ξύλινο καλαμάκι ή ένα πηρούνι.

3.Ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία, για 30-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφού κρυώσει λίγο, βγάζετε τη βασιλόπιτα από το ταψί, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε το νόμισμα στο κάτω μέρος της βασιλόπιτας.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version