Τσουρέκια με σταφίδες και κανέλα

Υλικά:

Τσουρέκι Morfat

Εκτέλεση:

1.Παρασκευάζετε τη ζύμη για Τσουρέκι όπως αναγραφεται στις οδηγίες. Κατά το δεύτερο στάδιο, χωρίζετε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και τα πλάθετε σε «κορδόνια».

2.Τρίβετε στο μπλέντερ, καρύδια ή αμύγδαλα, με λίγη κανέλα και ζάχαρη. Αλείφετε με ελάχιστο νερό το ένα πλαϊνό από κάθε «κορδόνι» και κολλάτε εκεί το τριμμένο μίγμα αμυγδάλου. Προσθέτετε, αν θέλετε και σταφίδες.

3.Διπλώνετε σε σχήμα «σαλίγκαρου», φροντίζοντας ώστε η πλευρά με το αμύγδαλο να είναι εσωτερικά. Αφήνετε τα τσουρεκάκια να φουσκώσουν για 30λεπτά περίπου, αλείφετε με αυγό και ψήνετε

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version