Τούρτα Σοκολατίνα

Υλικά:
  • 1 φάκελο ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ MORFAT
  • 400 γραμ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ΓΑΛΑ
  • 2 στρογγυλά έτοιμα ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ με γεύση Σοκολάτα
  • 100γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ΖΑΧΑΡΗ
  • Λίγο κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι
  • Σοκολάτα κουβερτούρα και Κακάο (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση:

1.Σ’ένα κατσαρολάκι, βάζετε 100γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη, 100γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Νερό, 2-3 σταγόνες Λεμόνι και 1-2 κουτ. σούπας Κονιάκ ή άλλο ποτό. Βάζετε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, αφήνετε να πάρουν μια βράση και αποσύρετε.
2.Σε μια ειδική φόρμα για τούρτες Νο 20-22 ή σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τοποθετείτε τη μια βάση Παντεσπάνι και ραντίζετε καλά την επιφάνεια με το σιρόπι.
3.Παρασκευάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα όπως αναγράφεται στις οδηγίες και απλώνετε λιγότερο από τη μισή ποσότητα πάνω από το παντεσπάνι. Τοποθετείτε το δεύτερο Παντεσπάνι και ραντίζετε πάλι την επιφάνεια με το σιρόπι.
4.Βάζετε την υπόλοιπη Κρέμα πάνω στο δεύτερο παντεσπάνι, κρατώντας 2-3 κουτ. σούπας για να στρώσετε τα πλαϊνά της τούρτας.
5.Ξεφορμάρετε, στρώνετε την υπόλοιπη Κρέμα στα πλαϊνά και τρίβετε Κουβερτούρα Σοκολάτας στην επιφάνεια της τούρτας. Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και γαρνίρετε με σκόνη Κακάο πριν τη σερβίρετε

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version