Pastitsio_SINTAGI2Pastitsio_SINTAGI2

Το Σπιτικό Παστίτσιο της MORFAT

Υλικά:
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φάκελοι ΜΠΕΣΑΜΕΛ MORFAT
  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 700γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι ντοματοχυμό
  • 500γρ. μακαρόνια χοντρά Νο 2, για παστίτσιο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 400γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 – 3 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι ΠΕΡΛΑ, πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Λίγη φρυγανιά
Εκτέλεση:

1.Ετοιμάζετε πρώτα το μείγμα του κιμά: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρντίζετε 8’- 10’. Ρίχνετε τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και σιγοβράζετε 30’- 40’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

2.Ετοιμάζετε κατόπιν την ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟRFAT σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτετε τα αυγά και τη μισή κεφαλογραβιέρα. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε καλά.Τα πασπαλίζετε με το τυρί και τα ανακατεύετε με βούτυρο λιωμένο.

3.Προσθέτετε στα μακαρόνια λίγη ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜORFAT και τα στρώνετε σε ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά, πάνω από τα μακαρόνια στρώνετε μία στρώση κιμά και τέλος την υπόλοιπη ΜΠΕΣΑΜΕΛ MORFAT. Ψήνετε στους 200°C, 1 ώρα περίπου και σερβίρετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version