Τυρόπιτα με Morfat Μπεσαμέλ

Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας ή κουρού
  • 1 πακέτο Μπεσαμέλ MORFAT
  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά για τη Μπεσαμέλ ΜORFAT (προαιρετικά)
  • 1 κιλό φέτα σκληρή
  • 100γρ ρεγκάτο
  • 100γρ σκληρό τυρί
  • λίγο άνιθο
  • λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:

1.Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο βούτυρο και απλώνουμε το πρώτο μας φύλλο.

2.Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ MORFAT ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας προαιρετικά 2αυγά.

3.Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμιγνύοντας τα τυριά με τη Μπεσαμέλ και τον άνιθο και καλύπτουμε το φύλλο. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, χαράσουμε την πίτα μας, προσέχοντας να μην φτάσουμε έως τον πάτο του ταψιού.

4.Αλείφουμε το πάνω φύλλο με βούτυρο, ραντίζουμε την επιφάνεια της πίτας μας με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180ο C για 40-50΄λεπτά, μέχρι να ροδίσει επάνω-κάτω.

Προσθέστε ψιλοκομμένο σπανάκι, το οποίο έχετε ζεματίσει και στραγγίσει καλά και σε λίγα λεπτά έχετε μια πεντανόστιμη και χορταστική σπανακόπιτα!

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version