Σουφλέ με τυρί και σπανάκι

Υλικά:

Υλικά για 6 άτομα:

  • 2 φάκελοι ΜΠΕΣΑΜΕΛ MORFAT
  • 1 1/2 λίτρο Γάλα
  • 800γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 4 – 5 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 250γρ. τυριά ανάμεικτα (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ροκφόρ)
  • 3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Φρυγανιά τριμμένη, αλάτι ΠΕΡΛΑ, πιπέρι
Εκτέλεση:

1.Ετοιμάζετε την ΜΠΕΣΑΜΕΛ MORFAT ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στο μεταξύ καθαρίζετε, πλένετε και ζεματάτε το σπανάκι για 3’- 4’. Το στύβετε πολύ καλά. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι. Αφήνετε το σπανάκι να κρυώσει και το ψιλοκόβετε.

2.Προσθέστε στη ΜΠΕΣΑΜΕΛ MORFAT τους κρόκους των αυγών, το σπανάκι και τα τυριά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και ανακατεύετε ελαφρά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις στο προηγούμενο μίγμα.

3.Βουτυρώνετε μία φόρμα για σουφλέ με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Ρίχνετε το μίγμα του σουφλέ και ψήνετε για 30’- 35’ μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version