sintagi-sokolatenias-pavlova-me-morfat-creamy-Reciepesintagi-sokolatenias-pavlova-me-morfat-creamy-Reciepe

Συνταγή Σοκολατένιας Πάβλοβα με Morfat Creamy

Υλικά:

Για 6 μερίδες

Για τη μαρέγκα:

4 ασπράδια αυγών

Λίγο αλάτι

250 γρ. ζάχαρη (1 γεμάτο φλυτζ . τσαγιού)

3 σταγόνες μηλόξυδο

20 γρ. κορν φλάουρ (2 κ.σ.)

20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)

 

Για γαρνίρισμα:

1 Morfat Creamy (250 γρ.)

50 γρ. κουβερτούρα

10 γρ. ζάχαρη (1 κ.σ.)

Εκτέλεση:

Μαρέγκα:

Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ για 4’ και στην συνέχεια προσθέτετε σταδιακά την ζάχαρη και τέλος το μηλόξυδο και χτυπάτε για άλλα 3’. Κοσκινίζετε το κορν φλάουρ και το κακάο, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε με κουτάλι μεχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Γεμίζετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα και με το οδοντωτό κορνέ σχηματίζετε 6 ομοιόμορφους δίσκους με κυκλικές κινήσεις, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε στους 100°C για 2 ώρες περίπου. Αφήνετε τις μαρέγκες να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Γαρνίρισμα:

Χωρίζετε το Morfat Creamy σε 3 ίσα μέρη. Βάζετε το 1/3 σε τηγάνι και ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει. Απομακρύνετε απο την εστία και προσθέτετε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνετε την σοκολατένια σάλτσα να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάτε τα άλλα 2 μέρη Morfat Creamy στο μίξερ με την ζάχαρη για 10’, να γίνουν σαντιγύ. Γαρνίρετε τις μαρέγκες αρχικά με λίγη σάλτσα σοκολάτας. Γεμίζετε σακούλα ζαχ/κής με την σαντιγύ και γαρνίρετε πάνω από την σάλτσα σοκολάτας. Τέλος προσθέτετε λίγη ακόμα σάλτσα σοκολάτας και προαιρετικά τριμμένη κουβερτούρα.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version