sintagi-pagotou-vatomouro-se-lemoni-me-morfat-creamy-fb-Reciepesintagi-pagotou-vatomouro-se-lemoni-me-morfat-creamy-fb-Reciepe

Συνταγή Παγωτού Βατόμουρο σε Λεμόνι με Morfat Creamy

Υλικά:

Για 12 μερίδες

1 Morfat Creamy

1 ζαχαρούχο γάλα 400γρ

400γρ βατόμουρο

Εκτέλεση:

Χτυπάτε το Morfat Creamy για 10 ́, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε προσθέτοντας τα βατόμουρα και χτυπάτε για άλλα 10 ́. Βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη για 30 ́. Το βγάζετε από την κατάψυξη και το ξαναχτυπάτε για 5 ́ και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Πρόταση σερβιρίσματος:

Πλένετε 6 λεμόνια, τα κόβετε στην μέση και αδειάζετε όλο το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Πλένετε τις καθαρισμένες κούπες λεμονιού και τις βάζετε να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι με 600γρ νερό και 600γρ ζάχαρη για 20 ́ σε χαμηλή φωτιά. Βγάζετε τις κούπες από το σιρόπι, τις ραντίζετε με κρυσταλική ζάχαρη (εσωτερικά και εξωτερικά) και τις βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τις γεμίζετε με το παγωτό. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.

 

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version