sintagi-pagoto-me-fragkostafillo-ke-morfat-creamy-fb-Reciepesintagi-pagoto-me-fragkostafillo-ke-morfat-creamy-fb-Reciepe

Συνταγή Παγωτό με Φραγκοστάφυλλο και Morfat Creamy

Υλικά:

Για 12 μερίδες

1 Morfat Creamy

1 ζαχαρούχο γάλα 400γρ

100γρ φραγκοστάφυλλα φρέσκα

1 γιαούρτι 2% λιπαρά (200γρ)

Εκτέλεση:

Χτυπάτε το Morfat Creamy για 10 ́, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζετε να χτυπάτε για άλλα 10 ́. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μέρη (1/3 και 2/3) και βάζετε τα μπολ στην κατάψυξη για περίπου 30 ́. Καθαρίζετε τα φραγκοστάφυλα και το αλέθετε στο Multi μέχρι να γίνουν πουρές. Βγάζετε τα 2 μπόλ απο την κατάψυξη, προσθέτετε στο μείγμα του 1/3, τον πουρέ φραγκοστάφυλου και ξαναχτυπάτε για 5 ́. Σε άλλο σκεύος χτυπάτε το λευκό παγωτό (2/3) για 5 ́. Παίρνετε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ, του 1/2 κιλού και τις στρώνετε με μεμβράνη. Ξεκινάτε βάζοντας μια στρώση παγωτό κρέμα, μια στρώση παγωτό φραγκοστάφυλο και τελειώνετε με το υπόλοιπο παγωτό κρέμα. Βάζετε τις φόρμες στην κατάψυξη για 3 ώρες. Όταν παγώσουν, τις βγάζετε από την κατάψυξη, τις αναποδογυρίζετε και ξεκολλάτε προσεκτικά τις μεμβράνες. Σερβίρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε με φρέσκα φραγκοστάφυλα.

Σημ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά σταφύλι (μαύρο ή λευκό) ή μύρτιλο.

 

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version