sintagi-gia-taliateles-me-saltsa-tirion-ke-morfat-creamy-fb-reciepesintagi-gia-taliateles-me-saltsa-tirion-ke-morfat-creamy-fb-reciepe

Συνταγή για Ταλιατέλες με σάλτσα τυριών και Morfat Creamy

Υλικά:

Για 4-5 μερίδες

1 πακέτο Ταλιατέλες ή παπαρδέλες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας

150γρ. κατσικίσιο τυρί (chevre) κορμό, λιωμένο με πιρούνι

4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα

1 κουτί Morfat Creamy φυτική κρέμα

3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο κομμένο στη μέση

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 ντομάτα, σε πολύ μικρά κυβάκια

 

Εκτέλεση:

Βράζετε τις Ταλιατέλες al dente, μέσα σε άφθονο νερό αλατισμένο με χοντρό αλάτι ΠΕΡΛΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε ευρύχωρο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει. Το πετάτε και κρατάτε το αρωματισμένο λάδι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε στο τηγάνι το MORFAT CREAMY, το μισό γάλα και το κατσικίσιο τυρί. Αρχίζετε να ανακατεύετε με κουτάλα ξύλινη μέχρι να ενωθούν τα υλικά σας. Αν είναι πολύ πηχτή η κρέμα, προσθέτετε όσο επιπλέον γάλα χρειαστεί ώστε να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμείτε. Στο τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι. Στραγγίζετε τις Ταλιατέλες και τις ρίχνετε στη σάλτσα του τηγανιού. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα, προσθέτοντας επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα αν επιθυμείτε.

 

 

 

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version