sintagi-gia-sokolatenia-kardia-me-morfat-creamy-reciepesintagi-gia-sokolatenia-kardia-me-morfat-creamy-reciepe

Συνταγή για Σοκολατένια καρδιά με Morfat Creamy

Υλικά:

Για 12 μερίδες

Για την βάση (μπισκουί)

3 ασπράδια αυγών

3 κρόκοι αυγών

75γρ ζάχαρη (7 γεμάτες κ.σ.)

1 βανίλια

30γρ αλεύρι μαλακό (6 κοφτές κ.σ.)

30γρ Κόρν Φλάουρ Morfat (6 κοφτές κ.σ.)

15γρ κακάο (3 κοφτές κ.σ.)

Για τις κρέμες

1 Morfat Creamy

1 Κρέμα ζαχαροπλαστικής Morfat Delice Βανίλια

400γρ γάλα (2 φλυτζ.τσαγιού)

150γρ τριμμένη σοκολάτα

40γρ βούτυρο (2 κ.σ.)

200γρ μαρμελάδα (2/3 φλυτζ.τσαγιού)

Εκτέλεση:

Βάση: 

Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ (3η ταχύτητα) μέχρι να γίνει σφιχτή η μαρέγκα. Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε. Σε μια λεκάνη χτυπάτε τους κρόκους αυγών και την βανίλια με σύρμα χειρός. Προσθέτετε το μείγμα στην μαρέγκα, και χτυπάτε για 1 ́ ακόμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και το κακάο και τα προσθέτετε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύετε απαλά με το χέρι, στρώνετε το τελικό μείγμα σε ριζόχαρτο, πάχους περίπου 1cm και ψήνετε στους 190°C για 8 ́-9 ́.

Κόβετε την βάση σας σε τσέρκι με σχήμα καρδιάς.

Κρέμα Βανίλια: 

Χτυπάτε το γάλα, την Morfat Delice Βανίλια και το Morfat Creamy για 6-8 ́ (3η ταχύτητα), έως ότου αφρατέψει η κρέμα. Σταματάτε προσωρινά και κρατάτε το 1/4 για την κρέμα βανίλια.

Κρέμα Σοκολάτα: 

Λιώνετε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτετε στην κρέμα του μίξερ την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε για 2 ́ ακόμα (3η ταχύτητα). Απλώνετε την κρέμα σοκολάτα πάνω από την βάση και συνεχίζετε τοποθετώντας την κρέμα βανίλια. Τέλος γαρνίρετε με την μαρμελάδα φράουλα και διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες.

 

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version