sintagi-gia-pagoto-tourta-ekmek-me-anthotiro-meli-kemorfat-creamy-reciepesintagi-gia-pagoto-tourta-ekmek-me-anthotiro-meli-kemorfat-creamy-reciepe

Συνταγή για Παγωτό τούρτα εκμέκ με ανθότυρο, μέλι και Morfat Creamy

Υλικά:

Για 6-8 μερίδες

Morfat Creamy

1 φλιτζ. τσαγιού γάλα παγωμένο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

500 γρ. ανθότυρο

200 γρ. μέλι

150 γρ. καταϊφι + λίγο βούτυρο

1 παστέλι

λίγη κανέλα

Για το σιρόπι

100γρ. νερό

100γρ. ζάχαρη 

Εκτέλεση:

Παίρνετε το καταΐφι και το τρίβετε ελαφρώς με τα χέρια σας, έτσι ώστε να αφρατέψει. Το στρώνετε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι (30 cm), το οποίο έχετε από πριν βουτυρώσει καλά. Το τοποθετείτε στο φούρνο και το ψήνετε στους 160 oC, έως ότου ροδίσει.Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε τη ζάχαρη με το σιρόπι. Μόλις βράσει το απομακρύνετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Στη συνέχεια σιροπιάζετε το καταΐφι. Χτυπάτε στο μίξερ το Morfat Creamy μέχρι να διογκωθεί καλά και σιγά σιγά προσθέτετε τα γάλατα, το ανθότυρο και το μέλι. Τοποθετείτε το μίγμα σε μεταλλικό κουτί παγωτού και το αφήνετε 1 ώρα στην κατάψυξη. Ξαναχτυπάτε στο μίξερ το μίγμα που έχει μισοπαγώσει για 5 λεπτά περίπου.

Στρώνετε το παγωτό πάνω από το σιροπιασμένο καταΐφι και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
Βγάζετε την τούρτα παγωτού από την κατάψυξη και πριν τη σερβίρετε τη γαρνίρετε με σπασμένα φυστίκια Αιγίνης.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version