sintagi-cupcakes-me-morfat-creamy-Reciepesintagi-cupcakes-me-morfat-creamy-Reciepe

Συνταγή Cupcakes με Morfat Creamy

Υλικά:

Για 9-10 μερίδες

Για τα cup cakes:

100 γρ. ζάχαρη άχνη (1⁄2 φλυτζ.τσαγιού)

100 γρ. βούτυρο (5 κ.σ.)

1 βανίλια

3 αυγά (150γρ)

130 γρ. αλεύρι μαλακό (1⁄2 φλυτζ. τσαγιού)

5 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 κουταλάκι γλυκού)

Για το γαρνίρισμα
1 Morfat Creamy
70 γρ. ζάχαρη (7 κ.σ.)

Προαιρετικά:

40 γρ. μαρμελάδα (1 κ.σ.)

20 γρ. κακάο (1 κ.σ.)

1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Cup cakes βανίλια:

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη για 10’ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε. Προσθέτετε το κοσκινισμένο μείγμα και ανακατεύετε με κουτάλι να ομογενοποιηθεί. Βάζετε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε 9-10 φορμάκια εως την μέση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25’.

Cup cakes κακάο:

Ακολουθείτε την παραπάνω συνταγή, χρησιμοποιώντας όμως 100 γρ. αλεύρι (δηλ. κατά 3 κ.σ. λιγότερο), και προσθέτοντας 1 κ.σ. κακάο στο αρχικό μείγμα που κοσκινίζετε.

Γαρνίρισμα:

Χτυπάτε το Morfat Creamy με την ζάχαρη για 10’. Χωρίζετε το μείγμα σε 3 διαφορετικά μπολ. Προσθέτετε αντίστοιχα τα 40 γρ. μαρμελάδα στο 1ο μέρος, τα 20 γρ. κακάο στο 2ο και τέλος στο 3ο μέρος τις 1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε όλη την ποσότητα με μια γεύση. Αφού έχουν κρυώσει τα cup cakes γαρνίρετε με την γεύση της αρεσκείας σας, χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής με οδοντωτή μύτη.

 

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version