Ρυζόγαλο

Υλικά:
  • 200γραμ. Ρύζι γλασέ
  • 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) Γάλα
  • 150-200γραμ. (3/4 – 1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη
  • 60γραμ. (2-3 γεμάτες κουτ. σούπας) ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ MORFAT
  • Βανίλια για άρωμα
  • Ελάχιστο Αλάτι ΠΕΡΛΑ
  • Κανέλα (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:

1.Σ’ένα κατσαρολάκι, βάζετε 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) νερό και το ρύζι (αφού το έχετε ξεπλύνει καλά). Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι ΠΕΡΛΑ και αφήνετε να βράσει το ρύζι, μέχρι να μαλακώσει πολύ (περίπου 15 λεπτά). Στραγγίζετε το ρύζι και πετάτε το νερό που περίσσεψε.

2.Στο ίδιο κατσαρολάκι, ξαναβάζετε το βρασμένο ρύζι και 1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα. Προσθέτετε 150-200γραμ. (3/4 – 1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη και λίγη βανίλια για άρωμα. Αφήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε από τη φωτιά.

3.Σ’ένα μπολάκι, ανακατεύετε καλά, 60γραμ. (2-3 γεμάτες κουτ. σούπας) ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ MORFAT με λίγο νερό (70-80 γραμ. ή λιγότερο από 1/2 φλιτζ. τσαγιού). Ξαναβάζετε στη φωτιά το κατσαρολάκι, προσθέτετε το μίγμα ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ MORFAT και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε να πάρει πάλι βράση και να «δέσει» το ρυζόγαλο. Το αποσύρετε από τη φωτιά.

4.Μοιράζετε σε 6-7 μέτρια μπολάκια σερβιρίσματος, γαρνίρετε με τριμμένη κανέλα την επιφάνεια του Ρυζόγαλου και σερβίρετε

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version