Pavlova-fb-ReciepePavlova-fb-Reciepe

Συνταγή Πάβλοβα με Morfat Creamy

Υλικά:

Για 9-10 μερίδες

Για την μαρέγκα

4 ασπράδια αυγών
120γρ ζάχαρη (1/3 φλυτζ.τσαγιού)
120γρ ζάχαρη άχνη (1/2 φλυτζ.τσαγιού)
2 σταγόνες λεμόνι
1 βανίλια

Για την κρέμα


1 Morfat Creamy
1 φάκελο Ζελέ ανανά
400γρ νερό (2 φλυτζ.τσαγιού)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
200γρ φουντούκι ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο (2 φλυτζ.τσαγιού)

Εκτέλεση:

Μαρέγκα:

Χτυπάτε στο μίξερ για 5 ́ τα ασπράδια και την ζάχαρη (2η ταχύτητα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτετε την ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) και χτυπάτε για 3 ́ ακόμα. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνετε κυκλικά σχήματα, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και γεμίζετε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε στους 100°C σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου. Κόβετε 2 κυκλικές βάσεις μαρέγκας ανάλογα με το τσέρκι σας.

Κρέμα:

Ετοιμάζετε το ζελέ και το αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε το Morfat Creamy στο μιξερ (3η ταχύτητα) για 10 ́. Κρατάτε το 1/3 της κρέμας για γαρνίρισμα.   Στη συνέχεια ανακατεύετε την μισή ποσότητα του ζελέ με το Morfat Creamy, και χτυπάτε για άλλα 5 ́. Προσθέτετε κανέλα και φουντούκι και ανακατεύετε. Τοποθετείτε την μια βάση μαρέγκας, απλώνετε την κρέμα, βάζετε την 2η βάση και προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρετε με την κρέμα που έχετε κρατήσει σχηματίζοντας μύτες με κορνέ. Τέλος, πασπαλίζετε με κανέλα και ψιλοκομμένο- καβουρδισμένο φουντούκι.

 

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version