Πατάτες ψητές στο αλουμινόχαρτο με Μπεσαμέλ

Υλικά:
  • 8 μέτριες πατάτες (περίπου 1 1/2 κιλό)
  • 1 φάκελο ΜΠΕΣΑΜΕΛ MORFAT
  • 750γρ φρέσκο γάλα κρύο
  • 100γρ μπέικον (προαιρετικά)
  • 50γρ τυρί φέτα σκληρή
  • λίγο τυρί τριμμένο
  • λίγο αλάτι ΠΕΡΛΑ και λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:

1.Πλένουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις τρυπάμε με πηρούνι από όλες τις μεριές και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

2.Τις ψήνουμε στο ΄φούρνο, στους 200ο C βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

3.Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ MORFAT ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Ψιλοκόβουμε τις φέτες του μπέικον (προαιρετικά) και τις ανακατεύουμε μαζί με τη Μπεσαμέλ και τα τυριά.

4.Όταν ψηθούν οι πατάτες, ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο. Αδειάζουμε με ένα κουταλάκι λίγο απο το εσωτερικό της πατάτας, τις αλατοπιπερώνουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα Μπεσαμέλ, τυριών και μπέικον.

5.Τις τοποθετούμε ξανά στο φούρνο και τις ψήνουμε μέχρις ώτου ροδίσει η Μπεσαμέλ.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version