paschalina-koulouria-me-vromi-texas-fb-Reciepepaschalina-koulouria-me-vromi-texas-fb-Reciepe

Πασχαλινά κουλούρια με βρώμη Texas

Υλικά:

Για 50 τεμάχια

500γρ βρώμη Texas
500γρ αλεύρι μαλακό
300γρ ζάχαρη (1 ½ φλυτζ. τσαγιού)
60γρ καστανή ζάχαρη (2 κ.σ.)
200γρ μαργαρίνη
50γρ βούτυρο (1 ½ κ.σ.)
3 αυγά
80γρ γάλα (½ φλυτζ. τσαγιού)
Χυμό ½ πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού βανίλια
½ κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και συνεχίζετε το χτύπημα.
Σε μια άλλη λεκάνη, ανακατεύετε τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια και την βρώμη Texas αφού προηγουμένως την έχετε αλέσει στο multi. Ενώνετε τα 2 μίγματα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει. Αφήνετε την ζύμη 10’ να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθετε σε διάφορα σχήματα και τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί ή βάζετε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά στους 170ο – 180ο C.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version