Νηστίσιμο σάμαλι

Υλικά:
  • 1 φάκελος Morfat Μπέικιν Πάουντερ
  • 300γρ. (1 1/3 φλυτζ. τσαγιού) ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
  • 100γρ. (σχεδόν ½ φλυτζ. τσαγιού) ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
  • 200γρ. (σχεδόν 1 φλυτζ. τσαγιού) ΖΑΧΑΡΗ
  • 300ml. (1 ½ φλυτζ. τσαγιού) ΝΕΡΟ
  • λίγη τριμμένη ΜΑΣΤΙΧΑ
  • ξύσμα από 1 ΛΕΜΟΝΙ • 1 ΒΑΝΙΛΙΑ

Για το σιρόπι:

  • 300γρ. (σχεδόν 1 1/4φλυτζ. τσαγιού) ΖΑΧΑΡΗ
  • 200ml (1 φλυτζ. τσαγιού) ΝΕΡΟ
  • Φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ, χτυπάτε τη Ζάχαρη με το Νερό, ως ότου να διαλυθεί καλά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με το χέρι ή με ένα κουτάλι μέχρι ενωθούν. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένο μέτριο ταψάκι και αφήνετε για μια ώρα περίπου πριν το ψήσετε Στο διάστημα αυτό, παρασκευάζετε το σιρόπι (απλώς αφήνετε να πάρουν μια βράση η Ζάχαρη, το Νερό και η φλούδα Λεμονιού) και αφήνετε να γίνει χλιαρό. Ψήνετε το μίγμα στους 180°C έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. Αμέσως μόλις βγάλετε το Σάμαλι από το φούρνο, κόβετε σε κομμάτια και σιροπιάζετε με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνετε το γλύκισμα να κρυώσει και σερβίρετε.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version