tourta_Amor-Amor_SYNTAGHtourta_Amor-Amor_SYNTAGH

Morfat Τούρτα Amor Amor

Συνδυασμός απολαυστικής σοκολάτας και κρέμας βανίλια γαρνιρισμένη με σιρόπι σοκολάτας.

Οδηγίες παρασκευής

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο αποσπώμενος πάτος είναι μέσα στη φόρμα και τοποθετείστε το σύνολο της φόρμας στην πιατέλα σερβιρίσματος. Βυθίζετε το φάκελο με την Πραλίνα με γεύση Σοκολάτα (Νο7) κλειστό, σε βραστό νερό, μέχρι το περιεχόμενο του φακέλου να γίνει πολύ ρευστό. Σε ένα μπολ, βάζετε τα Δημητριακά (Νο33) και προσθέτετε τη ρευστή Πραλίνα. Ανακατεύετε πολύ καλά και κρατάτε, αν θέλετε 1 κουτ. σούπας απο το μίγμα, για το γαρνίρισμα. Απλώνετε το υπόλοιπο μίγμα, στον πάτο της φόρμας και πιέζετε με ένα κουτάλι, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια. 
  2. Στο μπολ του μίξερ, βάζετε 200ml. (1 φλιτζ. τσαγιού) κρύο Γάλα και το περιεχόμενο του φακέλου Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Σοκολάτα (Νο71). Χτυπάτε, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα, πάνω από τον έτοιμο πάτο της τούρτας.  
  3. Στο μπολ του μίξερ, βάζετε 300ml. (1½ φλιτζ. τσαγιού) κρύο Γάλα και το περιεχόμενο του φακέλου Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια (Νο68). Χτυπάτε, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, για 5 λεπτά περίπου και τοποθετείτε την Κρέμα Βανίλια, πάνω από την Κρέμα Σοκολάτα.  
  4. Βυθίζετε το Σιρόπι με γεύση Σοκολάτας (Νο8) κλειστό, σε βραστό νερό, για λίγα λεπτά, μέχρι η επικάλυψη να γίνει τελείως ρευστή. Αδειάζετε το Σιρόπι προσεκτικά στο κέντρο της τούρτας και με τη βοήθεια της πίσω πλευράς ενός μεγάλου μαχαιριού ή μιας σπάτουλας, το απλώνετε στην επιφάνεια της τούρτας. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 1 -2 ώρες. 
  5. Πριν σερβίρετε, με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε την τούρτα από τα τοιχώματα της φόρμας και αποχωρίζετε τη φόρμα σκίζοντάς την στις εγκοπές. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού στρώνετε καλά τα πλαϊνά της τούρτας. Γαρνίρετε, αν θέλετε, με το μίγμα Δημητριακών (που κρατήσατε) και ξύσμα σοκολάτας και σερβίρετε.
Επιστροφή στην ενότητα Τούρτες
English Version