tourta_SOKOLATINA_SYNTAGHtourta_SOKOLATINA_SYNTAGH

Morfat Σοκολατίνα

Η ιδανική τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Ο συνδυασμός της πλούσιας κρέμας σοκολάτα με το αφράτο παντεσπάνι ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Σε μια επίπεδη πιατέλα, τοποθετείτε τη μια βάση Παντεσπάνι (με την ψημένη επιφάνεια προς τα κάτω). Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το περιεχόμενο του φακέλου Σιρόπι (Νο 50), με 200ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό. Σιροπιάζετε το Παντεσπάνι, με τη μισή ποσότητα από το σιρόπι.   
  2. Στο μπολ του μίξερ, βάζετε 400ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο Γάλα και το περιεχόμενο του φακέλου Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Σοκολάτα (Νο 70). Χτυπάτε, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. 
  3. Κρατάτε 7 γεμάτες κουτ. σούπας από την κρέμα και στην υπόλοιπη ποσότητα, προσθέτετε το περιεχόμενο από το φάκελο Σκαλιέττες (Νο 65) και ανακατεύετε με κουτάλι. 
  4. Απλώνετε την κρέμα με τις σκαλιέττες πάνω από το σιροπιασμένο Παντεσπάνι. Τοποθετείτε τη δεύτερη βάση Παντεσπάνι πάνω από την Κρέμα με Σοκολάτα (με την ψημένη επιφάνεια προς τα κάτω) και το σιροπιάζετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνετε την υπόλοιπη Κρέμα με Σοκολάτα πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι. Τη στρώνετε καλά, φροντίζοντας να καλυφθούν και τα πλαϊνά της τούρτας, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή την πίσω πλευρά ενός μαχαιριού. 
  5. Βυθίζετε για λίγα λεπτά το φάκελο με το Σιρόπι με Σοκολάτα (Νο 8-13) σε βραστό νερό, μέχρι να γίνει ρευστό. Αδειάζετε το ρευστό σιρόπι σιγά-σιγά στο κέντρο της τούρτας και, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή την πίσω πλευρά ενός μαχαιριού, απλώνετε προσεκτικά το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια της τούρτας. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρετε ως συνήθως 

 

 

Επιστροφή στην ενότητα Τούρτες
English Version