Tourta_lemon pieTourta_lemon pie

Morfat Λεμονόπιτα ( Lemon Pie)

Δροσερό και ελαφρύ γλυκό με άρωμα λεμονιού και πλούσια επικάλυψη μαρέγκας.

 

Οδηγίες Παρασκευής

  • Λιώνετε 60γραμ. (3 κουτ. σούπας) Βούτυρο ή Μαργαρίνη και προσθέτετε το ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ (Νο 1). Ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο και το απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψάκι, πιέζοντας με ένα κουτάλι.

  • Στο μπολ του μίξερ, βάζετε 200ml (1 φλιτζ. τσαγιού) ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ, το περιεχόμενο του φακέλου ΚΡΕΜΑ για ΛΕΜΟΝ ΠΑΪ (Νο 12) και το περιεχόμενο του φακέλου ΒΑΣΗ ΛΕΜΟΝΙΟΥ (Νο 15). Χτυπάτε, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Απλώνετε ομοιόμορφα την κρέμα, επάνω από τη βάση του μπισκότου.

  • Στο μπολ του μίξερ, βάζετε 100ml (½ φλιτζ. τσαγιού) ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ, το περιεχόμενο του φακέλου ΜΙΓΜΑ για ΜΑΡΕΓΚΑ (Νο 13) και το περιεχόμενο του φακέλου με τη ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (Νο 14). Χτυπάτε, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, για 5-6 λεπτά περίπου, μέχρι το μίγμα να διογκωθεί αρκετά και να «στέκεται» καλά. Απλώνετε την έτοιμη Μαρέγκα πάνω από την κρέμα, προσέχοντας να συγκεντρώσετε μεγαλύτερη ποσότητα προς το κέντρο της Λέμον πάι απ’ότι στις άκρες (χρησιμοποιείστε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλά ένα κουτάλι).

  • Ρυθμίζετε το φούρνο σας στο γκριλ (στην ανώτατη θερμοκρασία) και τοποθετείτε το έτοιμο γλύκισμα, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μαρέγκας. Βάζετε τη Λέμον πάι στο ψυγείο για λίγες ώρες, μέχρι να κρυώσει και σερβίρετε.

 

Επιστροφή στην ενότητα Τούρτες
English Version