morfat loukoumadeslmorfat loukoumadesl

Λουκουμάδες με σως σοκολάτας

Υλικά:
  • 1 συσκευασία MORFAT ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
  • 600γρ.(3 φλυτζ.τσαγιού) χλιαρό νερό
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σως σοκολάτα

  • 1 κουτί Morfat Creamy φυτική σαντιγύ
  • 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση:

1.Σε ένα μπόλ, ρίχνετε το περιεχόμενο των φακέλων που θα βρείτε στη συσκευασία του προϊόντος MORFAT ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ (2 φακελάκια μίγμα για Λουκουμάδες και 2 φακελάκια Μαγιά). Προσθέτετε το χλιαρό νερό και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι ο χυλός να γίνει λείος και ομοιογενής. Αφήνετε το μπόλ σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο με υγρή πετσέτα, μέχρι ο χυλός να διπλασιαστεί σε όγκο.

2.Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι ζεσταίνετε αρκετό λάδι, μέχρι να κάψει πολύ καλά. Ρίχνετε μικρές κουταλιές του γλυκού από το μίγμα και αφήνετε τους λουκουμάδες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βάζετε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνετε να στραγγίσουν από το λάδι.

3.Τοποθετείτε τους λουκουμάδες σε πιατέλα.

4.Σε ένα σκεύος fondue (ή σε κατσαρολάκι), ρίχνετε το περιεχόμενο του Morfat Creamy και τα κομματάκια σοκολάτας. Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, και η σως να αποκτήσει λεία υφή.

5.Καρφώνετε τα λουκουμαδάκια σε sticks (οδοντογλυφίδες) και τα βουτάτε στην σως σοκολάτα την οποία κρατάτε ζεστή συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Μυστικό του CHEF: Το νερό που θα προσθέσετε να είναι χλιαρό, καθώς με καυτό νερό δεν θα φουσκώσει το μίγμα σας.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version