morfat loukoumades_milamorfat loukoumades_mila

Λουκουμάδες με μήλα

Υλικά:
  • 1 φάκελο Morfat μίγμα για Λουκουμάδες
  • 1 φάκελο Μαγιά
  • 5 μεγάλα Μήλα
  • 5 κουτ. σούπας Zάχαρη
  • 5 κουτ. σούπας Pούμι ή Kονιάκ
  • Zάχαρη άχνη & Kανέλα ή Mέλι
Εκτέλεση:

1.Παρασκευάζετε τους Λουκουμάδες ακολουθώντας τις Οδηγίες παρασκευής που αναγράφονται στο κουτί, χρησιμοποιώντας όμως 350γραμ. (13/4 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό. Αφήνετε το μίγμα σε χλιαρό μέρος για όσο χρειαστεί μέχρι να φουσκώσει.

2.Καθαρίζετε τα μήλα από τον εξωτερικό φλοιό και με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους, χωρίς να χαλάσετε το σχήμα τους. Κόβετε τα μήλα σε ροδέλες, πάχους 5 χιλιοστών περίπου και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Ραντίζετε με τη ζάχαρη και το ποτό και τα αφήνετε μέχρι να ετοιμαστεί ο χυλός για τους λουκουμάδες.

3.Ετοιμάζετε το λάδι και με τη βοήθεια ενός πηρουνιού, βουτάτε τις φέτες του μήλου στον έτοιμο πια χυλό. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι και από τις δύο μεριές και αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν καλά οι λουκουμάδες.

4.Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς, πασπαλίζοντας με Ζάχαρη άχνη & Kανέλα ή γαρνίροντας με Μέλι.

Μυστικό του CHEF: Το νερό που θα προσθέσετε να είναι χλιαρό, καθώς με καυτό νερό δεν θα φουσκώσει το μίγμα σας.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version