ligkouΐni-lachanikon-me-beikon-og_SINTAGI2ligkouΐni-lachanikon-me-beikon-og_SINTAGI2

Λιγκουΐνι Λαχανικών με Μπέικον Ο’γκρατέν

Υλικά:
  • 1 κουτί ΜΠΕΣΑΜΕΛ MORFAT
  • 500 γρ. Λιγκουΐνι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 150 γρ. μπέϊκον
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια (150-200 γρ.)
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 150 γρ. αλμυρό τυρί (κεφαλοτύρι) τριμμένο
  • 200 γρ. Κρέμα Γάλακτος
  • Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση:

1.Βράζουμε τα λιγκουΐνι σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε μέσα σε μία λεκάνη με κρύο νερό (για να μην κολλήσουν και να παραμείνουν σφιχτά).

2.Κατόπιν ετοιμάζουμε τη γέμιση ως εξής:Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια το μπέϊκον. Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρώτα το μπέϊκον και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, για να μαραθούν ελαφρά και να βγάλουν τα αρώματα τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

3.Σουρώνουμε καλά τα λιγκουΐνι. Τα βάζουμε σε μία καθαρή λεκάνη και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης εκτός από το κίτρινο τυρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Παρασκευάζουμε τη ΜΠΕΣΑΜΕΛ MORFAT σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το κουτί (τον 1 φάκελο).

4.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί ελαφρά και αδειάζουμε το περιεχόμενο της λεκάνης (τα λιγκουΐνι). Περιχύνουμε από πάνω τη ΜΠΕΣΑΜΕΛ MORFAT και προσθέτουμε τέλος από πάνω το κίτρινο τυρί.

5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα περίπου.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version