Cake_baking-powder_SINTAGICake_baking-powder_SINTAGI

Κεϊκ

Υλικά:
  • 1 φάκελος Morfat Μπέικιν Πάουντερ
  • 500γρ (2 1/2 φλυτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 250γρ (1φλυτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 250γρ (1 συσκευασία) Μαργαρίνη
  • 1 Βανίλια
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση:

Ανακατεύετε πολύ καλά το αλεύρι, το Μπεϊκιν Πάουντερ και τη βανίλια. Χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στην συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε για λίγο ακόμα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, το μίγμα μας είναι έτοιμο. Βουτυρώνετε πολύ καλά μία φόρμα για κείκ (μεγάλου μεγέθους) και γεμίζετε μέχρι λίγο επάνω από την μέση της φόρμας. Ψήνετε το κείκ στους 170-180°C για 50-60 λεπτά περίπου.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version