ello-ermol-syntagiello-ermol-syntagi

Λευκή τούρτα με Ello Ermol

Υλικά:
  • 2 συσκευασίες ELLO ERMOL
  • 1 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πακέτο Σαβαγιάρ
  • 15-20 φράουλες
  • 2-3 σταγόνες λεμονιού
  • 1-2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

1.Σε κατσαρολάκι, βάζετε 100γραμ. (½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη κρυσταλλική, 100ml (½ φλιτζ. τσαγιού) νερό και 2-3 σταγόνες λεμονιού. Tο βάζετε στη φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση το σιρόπι. Προσθέτετε, αν θέλετε, 1-2 κουτ. σούπας κονιάκ για άρωμα.

2.Χτυπάτε στο μίξερ τα 2 τεμάχια φυτική σαντιγύ ELLO ERMOL με την άχνη ζάχαρη για 7 λεπτά.

3.Χρησιμοποιείτε φόρμα σε σχήμα της αρεσκείας σας (στρογγυλή, ή καρδιά) διαστάσεων 18×20 cm.
Βυθίζετε στιγμιαία τα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα τοποθετείτε στον πάτο της φόρμας. Απλώνετε με την βοήθεια ενός κουταλιού το ⅓ από την φυτική σαντιγύ ELLO ERMOL, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των σαβαγιάρ.

4.Πλένετε και κόβετε τις φράουλες σε φέτες (κρατάτε μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα), τις στρώνετε προσεκτικά πάνω από την φυτική σαντιγύ ELLO ERMOL. Στη συνέχεια καλύπτετε τις φράουλες με την μισή φυτική σαντιγύ που περίσσεψε.

5.Γαρνίρετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με την υπόλοιπη φυτική σαντιγύ ELLO ERMOL σε ροζέτες. Στολίζετε την τούρτα με τις ολόκληρες φράουλες.
Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου και σερβίρετε.

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version