Μπρόκολο Ογκρατέν με Morfat Μπεσαμέλ

Υλικά:
  • 500γρ. Μπρόκολο
  • 2 κούπες πένες βρασμένες
  • 1 φάκελο Μπεσαμέλ MORFAT
  • 750γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 100γρ. φέτα σκληρή
  • 100γρ. ρεγκάτο
  • 100γρ. σκληρό τυρί
  • 100γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • λίγο βούτυρο
  • λίγο αλάτι ΠΕΡΛΑ και λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:

1.Πλένουμε πολύ καλά το μπρόγκολο και το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το ρίχνουμε σε αλατισμένο βραστό νερό για 3-4 λεπτά και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ MORFAT ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.

2.Αναμιγνύουμε τη Μπεσαμέλ με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι ΠΕΡΛΑ. Αλείφουμε ένα ταψάκι (28cm) με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε τη γέμιση, προσθέτοντας λίγο τυρί τριμμένο από πάνω.

3.Ψήνουμε στους 200ο C σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινήσει η Μπεσαμέλ.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπρόκολο με κουνουπίδι ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό!

Επιστροφή στην προηγούμενη ενότητα
English Version